Purple Passion

Fetiţa care a vrut să moară

In jos

Fetiţa care a vrut să moară

Mesaj Scris de F.Lullette la data de Joi Aug 13, 2009 3:11 pm

L-am mai postat pe multe site-uri, chiar si pe site-ul meu, si nu ma acuzati de plagiat, vă rog!

Prolog

Amurgul se sparse când alarma stridentă se auzi, parcă mai înfricoșătoare, mai speriată de huruitul avioanelor ce bombardaseră, seri de-a rândul, câmpul și casele sătenilor. Bucăți uriașe din bila de argint viu și din purpuriul ce scălda cerul fură, parcă, aruncate și transformate în limbi de foc, ce atingeau cerul cu roșiatice sclipiri. Norii odată albi, portocalii, în timp ce treceau pe fundalul unui amurg ce incendia albastrul cerului, deveniseră negrii, adevărate porți din fier forjat, ce nu lăsau să răzbată lumina lunii și să acopere întregul peisaj mortuar cu scântei ce acopereau focul cu măști de viață, aducând înapoi ce s-a pierdut printre scrum și praf, scântei roșii, pâlpâiri slabe ale vieții. Dacă priveai orizontul, nu știai ce e mai negru : oare iarba crudă, umbrele dealurilor sau întunecimea cerului? Se uneau, în timp ce fumul opac, înnecăcios, șerpuia până în vale, ca mai apoi să se dizolve, împletindu-și rămășițele cu adierea rece a vântului. Acesta din urmă săruta cu buze cioplite din gheață fruntea , brațele, pleoapele străvezii și gâtul lung, acoperite de un strat fin de sudoare rece. Ochii de un verde spălăcit stăteau acoperiți de o pereche de pleoape subțiri, sub care lumina ochilor le dădeau o sclipire verzuie. Stătea ghemuită, ținându-și strâns genunchii sub bărbie, în timp ce se legăna înainte și înapoi, îngânând întrebările puse de nenumărate ori unui personaj fictiv, ce asculta cu același surâs pe buze, fără să răspundă.

- Ştefan Ştefan, de ce taci? Unde ți-e vocea ironică, unde ți-s ochii, mărgele vii, de ce le-ai strâns în pumnul tău și de ce pulberea lor acoperă cerul? De ce s-a spart amurgul, de ce mi-e frig...?

Ecoul îngâna, șuierător, cuvintele din urmă ale fetiței cu rochie de bumbac, cu glas scăzut și gros : deee ceee mi-eee friig... dee cee? Vântul șoptea, cu o voce slabă, care era gâtuită : Ştefan Ştefan, iar mai apoi se oprea, apoi o lua de la început, învâluind fetița cu un praf negru. Copacul ce-și întindea ramurile deasupra fetei tremura, învăluit de o aură obscură de nesiguranță - chiar și norii, scârțâind, și-au lăsat conținutul, lacrimi stătute de mult timp, să curgă în jos, alunecând împreună cu vântul, valsând cu el, etalându-și sclipirile ca un diamant neprețuit. Oacheșa simțea cum aerul din jurul ei e îmbâcsit cu fum, iar picăturile ce cădeau din cer nu-l puteau curăța deloc, trecând prin el, spărgându-se la atingerea pământului. Se ridică , și, sprijinindu-se parcă de aer, înaintă dârdâind în ploaiea ce se întețea. Alarma nu încetase, iar avioanele aruncau fără milă bombele peste același loc, de câteva ori în șir - una, două, trei, patru, iar a cincea ateriză la câțiva kilometrii mai în jos, în valea largă. Impactul împlântă bomba sub pământ, dar focul se vedea și iscodea cumva să scape de picăturile reci de ploaie. Fetița oftă ușurată, iar în spatele ei se auziră pași puternici apăsând cu forță iarba, îndoind-o. Cineva o apucă de braț și o trase după el, iar ea spuse, cu lacrimi croindu-și drum peste pomeții ei și oprindu-se o clipă în scobitura obrazului, apoi continuându-și drumul udând rochița :

- Ştefan Ştefan, de ce te-ascunzi, de ce taci? Unde-s mărgelele?

Iar Ştefan tăcea, iar tăcerea lui era de aur, grea, și se lăsa apăsătoare peste sufletul fetiței care a vrut să moară. Dar mărgelele, sunt pe cer?
avatar
F.Lullette
Baby
Baby

Numarul mesajelor : 9
Reputatie : 0
Data de inscriere : 13/08/2009

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Fetiţa care a vrut să moară

Mesaj Scris de Haruki la data de Dum Oct 11, 2009 12:24 am

sper ca e pe capitole caci imi place povestea mai ales titlul
avatar
Haruki
Vampire
Vampire

Numarul mesajelor : 451
Reputatie : 3
Data de inscriere : 10/10/2009
Varsta : 23

Vezi profilul utilizatorului http://world-magic.wikiforum.ro/forum.htm

Sus In jos

Re: Fetiţa care a vrut să moară

Mesaj Scris de shiori-chan*desu la data de Mier Dec 16, 2009 6:09 am

wow ...te pricepi cand vine vorba de epitete &Co.eu is varza.Si pune continuarea !!!!!Toata lumea vrea sa vada de ce vrea fetita aia sa moara!!!
avatar
shiori-chan*desu
Butterfly
Butterfly

Numarul mesajelor : 181
Reputatie : 0
Data de inscriere : 02/09/2009
Varsta : 22
Localizare : In tara de carton si piatra

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Fetiţa care a vrut să moară

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum